Sonja List

Loopbaanbegeleiding & Coaching

Reacties

“Het hele proces van de loopbaanbegeleiding heb ik als bijzonder nuttig ervaren. Mijn wens was om verandering aan te brengen in de versnipperde bezigheden/banen waar ik in zat. Ik wilde tot een loopbaankeuze komen die meer vanuit mijn eigen keuze voortkomt, dan geleid wordt door het toeval.

Het was af en toe een lastig en confronterend proces. Ik moest soms nadenken over vragen die ik liever voor me uit geschoven had. Het bracht me echter wel helderheid. Ook heb ik zaken geformuleerd die ik in een diep onderbewustzijn misschien eigenlijk wel wist, maar nooit eerder onder woorden heb kunnen brengen. Soms was het nodig om ‘het huiswerk’ samen met Sonja te maken, omdat ik er alleen uitkwam door het samen te bespreken. Sonja liet mij voor alle vragen en opdrachten genoeg tijd nemen om op vragen en opdrachten een weloverwogen antwoord te geven. Ik heb me dan ook niet ‘gepusht’ gevoeld.

Het resultaat is dat ik van mijn eigen wensen overtuigd geraakt ben, en dat ik zelf dus gemerkt heb dat ik bepaalde dingen echt belangrijk vind. Door de oefeningen en de gesprekken heb ik het gevoel dat mijn wensen t.a.v. werk duidelijk geformuleerd zijn.

Al met al ben ik bijzonder tevreden met het resultaat. Het biedt mij veel nieuwe kansen, en ik ga wegen inslaan die ik van te voren niet voor mogelijk gehouden had.”

Ellen Timmerman


“Ik ontving een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek voor een baan als mobiliteitsadviseur. Doordat ik die baan zo graag wilde, voelde ik de spanning met de dag groter worden. Ik vreesde door de spanning niet enthousiast over te komen. Ik meldde me bij Sonja List met de vraag of ik het sollicitatiegesprek kon oefenen. Gelukkig was een afspraak snel gemaakt.

Tijdens het oefenen met Sonja gebeurde inderdaad waar ik al bang voor was: Ze liet me weten dat ik onzeker en timide overkwam, vooral in het begin. En ik weet, de eerste indruk is een daalder waard. Door haar vragen, adviezen en feedback kon ik meer klemtonen in mijn spraak leggen en smeuïger vertellen wat mij zo aansprak aan de baan en de organisatie. Sonja liet me weten dat ik overtuigender overkwam (en zo voelde het ook). Ze observeerde goed. Ze liet mij weten wanneer mijn ogen begonnen te glimmen en ik dus enthousiast overkwam. Door het voorbespreken van mijn sollicitatiegesprek kon ik mij gerichter voorbereiden. Successen die ik heb gehad tijdens mijn werk en afgeronde taken waar ik trots op ben had ik daardoor weer paraat. In het echte gesprek de volgende dag heb ik erover verteld. Het gesprek verliep ontspannen en ik heb mij goed neer kunnen zetten. Het oefenen met Sonja heeft daar zeker toe bijgedragen. De volgende dag al werd ik opgebeld met de mededeling dat ze me graag wilden hebben.”

Dhr D.G. van Leeuwen, 46 jaar


“Gezien mijn leeftijd en financiële situatie hoefde ik niet echt meer te werken. Ik wilde uitzoeken of, en wat voor werk ik zou willen gaan doen. Daarnaast wilde ik makkelijker keuzes kunnen maken en bezien of mijn zelfbeeld klopt met dat wat anderen van mij vinden.

Over mijn traject bij jou ben ik heel tevreden, ik ben blij dat ik het heb gedaan.

Door onze gesprekken ben ik er achter gekomen dat ik wel degelijk nog wil werken, maar dan op mijn eigen kondities. Ik kan nu ook aangeven wat ik wel wil, en daar mijn eigen keuzes in maken. Je hebt mij zeker geholpen mijn eigenwaarde (terug) te vinden. Ook ben ik gaan beseffen hoe anderen naar mij kijken, in zowel negatieve als positieve zin, en ik heb ontdekt dat dit O.K. is.

Inmiddels volg ik mede n.a.v. het traject een opleiding. Ik merk dat ik meer voor mezelf kies en me niet meer zo sterk mee laat slepen in de stress van opdrachten.”

Mevrouw R. Germs

Sonja List - Oetewalerstraat 12-1 - 1093 JR Amsterdam - KvK 012345678 - 06-16148484